An'anasha Molnár Erika honlapja

Beavatás a vérmisztériumokba: Az első szerelmes együttlét

Fontos és meghatározó nem csak a nők, de a férfiak életében is. A baj csak az, hogy a nők többsége az első aktust nem felemelő élményként éli meg.

A felvilágosítás hiánya, helytelenül értelmezett szexuális szabadosság, a rossz önértékelés, az érzelmi éretlenség, a mielőbbi felnőtté válás akarása sokszor meggondolatlan tettekre ösztönzi a nőt, szinte odadobja érintetlenségét, melyet aztán megbán de azt már nem lehet meg nem történté tenni.

A nő második beavatása az első együttlét, mely egyben egy szakrális beavatás is.

Ilyenkor találkozik először a Nap és Hold, a kiáramlás és a befogadás. A nő a hold minőségében a befogadásban, a férfi pedig a nap erejében, a kiáramlásában vesz részt az egyesülésben. Így találkozik a női és férfi princípium, mely energetikai egyensúlyt képes teremteni nőben és férfiban, és a világban is.

Azonban a befogadó nőnek szüksége van arra, hogy érezze szeretik, védik, óvják, és biztonságban van. Az igazi megnyílása csak így lehetséges. Ha pedig ez megtörténik, a férfi kiáramló energiáját a nő szakrálisan be tudja fogadni, melyet feláramoltat szívébe. Majd a szívcsakráján keresztül ezt az energiát áramoltatja vissza a férfinak. Ezen a ponton a férfi is megnyílik érzelmileg, kapcsolódik a Nap és a Hold, és a férfi ezt az érzelmi energiát viszi le a kiáramlás kiindulásához saját szakrális teréhez, melyet a nő befogad isteni-szakrális részébe…

és  az áramlás elindul nő és férfi, a Hold és a Nap között. Amit most leírtam, nem, hogy az első együttlétnél, de még több év aktív szexuális élet mellett sem tapasztalják meg sokan. Pedig a szexualitásunkban ez ott rejlik, melyet nem ismerünk. Ez az érzelmi kapcsolódás hiánya miatt is alakulhat így.

Azt gondolom itt lép be a mi női-anyai felelősségünk. A lányunk életében mi vagyunk az első nő, minket koppint viselkedésben, tekint példaként ránk.

Fontos, hogy beszéljünk vele, nemcsak a vérzésről, hanem a szexualitásról is. Az együttlét egy testi-lelki kapcsolódás, mely egy szerelem beteljesülése lehet. Az első egyesülés meghatározó a további szexuális életünket tekintve. A szüzesség elvesztése vérzéssel, olykor fájdalommal jár, ezért fontos, hogy az érzelmi kötödés, a tisztelet, a bizalom, és a biztonság érzése meglegyen a kapcsolatban, hiszen csak akkor tudunk vágyni és megnyílni.

Ha ez megvan, akkor nagy eséllyel jól éljük meg az együttlétet, sőt mivel biztonságot, örömöt éltünk meg a szeretett férfival, többször szeretnénk közös élményt szerezni vele, mely elvezethet az orgazmus megtapasztalásához, hiszen szeretetben, türelemben, óvásban tudjuk megismerni, és felfedezni testünk titkait. Ez pedig az egészséges szexualitás megélésének az alapja.

Minden egyes szexuális kapcsolat lenyomatot hagy testünkben és lelkünkben is. Mert akit beengedünk a testünkbe, az hozzáfér a lelkünkhöz. A szüzességünk elvesztése egy mérföldkő, egyfajta megnyílás az élet misztériumai felé, ezért kiemelten fontos, hogyan éljük meg ezt az első együttlétet.

Fotó: Oziel Gomes Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük