An'anasha Molnár Erika honlapja
A henna művészete Molnár Erika An'anasha

A henna művészete

Mindig vonzott a testfestés, legyen az henna vagy tetoválás. Ezek az ősi módszerek számomra nagyon izgalmas rituálék, de sajnos ezekre a területekre is begyűrűzött a divat.

Női vezetőként fontosnak tartom, hogy a hozzám járó nőknek értéket adjak. A felszín mögé, a mélybe tudjunk nézni, hiszen a mélységekben van a legnagyobb tanítás, tanulás.

A henna igaz szerelem számomra a 30. születésnapomra az egész testemet behenáztattam, és megéltem egy igazi beavatást általa. Ezt az érzést próbáltam visszahozni most a hétvégén, amikor a női csoportomhoz hívtam egy igazi hennaművészt Czidlina Ildikó személyében. A henna művészt pedig szó szerint értem. Nem ismertük egymást személyesen, de közös ismerősök lévén kerültünk kapcsolatba. Már az első mondatoknál éreztük, hogy értjük és érezzük egymást.

Kifejezett kérésem volt, hogy ne „csak” henna legyen, hanem a csoport tudjon meg minél többet a festés történetéről. Ebbe bizony az is belefért, hogy Ildi elmesélte, ő hogyan talált rá a hennázásra, és mennyit segített neki élete alakulásában.

Nem volt kérdés számunkra, hogy mielőtt elindul a hennázás folyamata, csinálok egy meditációt, hogy Ildi és a csoport még jobban együtt tudjanak rezegni. A sámándob hangja nyitotta a szívkapukat, és a fény nyelve átszőtte a női szíveket a fény szálaival. Ildi pedig a raszta hajával, finom személyiségével, hangjával elvarázsolta a csoportot. A tudásával, finom érzékelésével pedig feltette az í-re a pontot.

Mindenki egyéni hennát kapott, ami passzolt a személyiségéhez, ami segíti az útját, és nem utolsó sorban egy szemet gyönyörködtető művészi alkotással lettünk gazdagabbak. Úgy érzem a henna igaz valóságát kaptuk meg Ilditől művészi szinten.

Ő az ember, aki szívén keresztül érzékeli a világot, és elhivatottsággal, szeretettel, türelemmel érzékeli a másik embert, és a tőle telhető legjobb tudását adja, mindig mindenkinek minden körülmények között.

Talán ezért is alakult úgy, hogy az általam használt fénynyelv utat tört felé, hiszen ilyen finom energia befogadó az új magas rezgésű energiára.

A fénynyelv erősen emlékeztet, és megint megmutatta, hogy hogy tud embereket összehozni, megnyitni, utat mutatni. A henna és a fénynyelv csodálatos párosítás. Hiszen a fénynyelvi kódok is felvihetők a bőrre, és Ildi életében először találkozott ezzel a csodával, mégis azt érezte, hogy haza érkezett általa. Ilyet akkor fogalmaz meg az ember lánya, ha emlékszik a fényre, és kódjaira. Idő kérdése, hogy a fénykódok Ildi által a hennázásban is életre keljenek.

Várom, hogy a henna és fénykódok házasságából milyen szépségek fognak születni, melyek különlegesek és gyógyítók, és sokaknak új dimenziókat fognak nyitni.

Fotó: Tóth Hajnal

4 válasz

 1. Drága Era!
  Csodálatos hétvége volt! Ismét nagyon sokat kaptam általad! Sikerült közelebb kerülnöm magamhoz, a Teremtőhöz és a természethez. Fantasztikus érzés a szívünkön keresztül kapcsolódni egymáshoz és ezt Te tetted lehetővé számunkra. Hálásan köszönöm, hogy vagy, hogy tartod nekünk a teret és kísérsz minket az utunkon a kiteljesedés felé! Imádlak! 🙏🏻❤️
  Ági

 2. Drága Erika!
  Hálás vagyok neked a meghívásért🙏, ahogy az Univerzumnak is, hogy egymás felé terelt minket💕

  Nagy öröm nekem, hogy a ti csoda csapatotokban a henna igazi, rituális feladatot kapott.
  Nagyon léleksimogató tapasztalás volt érezni, ahogy az imádott hennám utat nyitott szívtől szívig.

  Köszönöm neked, nektek ezt a varázslatot!

  1. Drága Ildi, ez a kapcsolódás egy folyamat kezdete, és mint tudjuk véletlenek nincsenek. A henna és a fénynyelv találkozása egy kuriózum lehet, melynek te lehetsz az egyik jelentős képviselője. Várunk vissza hozzánk, a hennával, a csoda szíveddel, a mosolygó kék tekinteteddel melyben benne van az egész világ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük