Ananasha

Születésnapomra - An'anasha

Beavatás a vérmisztériumokba: Menopauza

Egy indián bölcsesség azt mondja: „Az első menstruációval a lány, lépést tesz a bölcsesség felé. A menstruáció évei során a nő gyakorolja a bölcsességet. A menopauzával pedig ő maga válik e bölcsesség erejévé.”

Első kézből saját tapasztalatból még nem tudok beszélni erről az időszakról, de azt tudom, hogy másképp is meg lehet élni, mint azt sokan sajnos tapasztalják, vagy gondolják.

Körülöttem több olyan csodás nő is van, aki éli a menopauzát. Azért mondom, hogy éli, mert egyáltalán nincs hőhullámuk, kellemetlen tünetük. Egyszerűen csak beléptek ebbe a korszakba, melyet elfogadtak.

Szó szerint élik a bölcsességüket. Beszélgettem velük és elmondták, hogy úgy érezték elfáradt a testük, és most már jobb, ha pihen. A test pedig reagált erre a belső kommunikációra és a vérzés elmaradt. Minden kellemetlen tünet nélkül.

Persze ehhez azért kell, hogy tudjuk, mi zajlik a testünkben, elfogadjuk működését, és elfogadjuk azt, hogy az idővel női létünkben egy új korszak köszönt be.

Ez nem egyenlő az „öregedés” elfogadásával, beletörődésével. Sőt érdekes, hogy akik elfogadják, természetesnek veszik ezt a folyamatot, egyfajta kortalanság lesz osztályrészük, és senki nem gondolja, hogy igazából hány évesek.

Nem akarnak húsz évesnek látszani, egyszerűen csak élik az adott kor szépségét egy mély tudatosságban, és elfogadásban. Ez az időszak nem a termékenységről, a gyermekvállalásról és a vad szexistennőségről szól, hanem az érett nőről, aki tisztában van értékeivel, és az anyaság aspektusát egy új szemszögből tapasztalhatja meg. Ez pedig az unoka elkényeztetése, mely felülírja a régi nevelési szabályainkat.

Lehet, hogy a vörös démon már nem te vagy, de attól a NŐ még ott él benned. Fel tudod hívni magadra a figyelmet, tudsz új párkapcsolatot teremteni, és szerelmes is tudsz lenni, hiszen ezek nem a kor függvényei. Attól függ, te mit hiszel és mit tartasz magadról. Sajnos már negyven körül leírnak minket az orvosok, mondván, hogy a vérzés változása már a menopauzára utal. Én ezt ki szoktam kérni magamnak.

Az én testem, az én életem! Érzem a testem folyamatait és együtt működöm vele. Sejtjeim reagálnak rám, és én reagálok rájuk. Ez a csodás összhang pedig, egész életemen keresztül elkísér. Mert ez az én döntésem, mert az én testem!

Ha pedig eljön az idő, bölcsen fogok belépni az új korszakba, ahol megint másképp tudom megélni a bennem lévő NŐ-t. 

Kép: Autumn Skye Art

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük