An'anasha Molnár Erika honlapja
Szülés Molnár Erika An'anasha

Beavatás a Vérmisztériumokba III


Szülés

A női méh a teremtésünk és kreativitásunk központja. Ezt sokan nem tudják, és méhünk a félelmek, fájdalmak lenyomatait őrzi, pedig a megértést, bölcsességet és női erőnket szolgálja, teremtésünk tárháza.

Sajnos sem fizikailag, sem energetikailag nem vagyunk tisztában csodálatos működésével. A méh minden hónapban megújul melynek ékes bizonyítéka vérzésünk. Ha pedig nyálkahártyája nem válik le és fogantatás történik, akkor egy új életnek ad otthont, melyet vigyáz, óv és táplál.

Ez a kis, pár centis szerv többszörösére tud tágulni. Megtartó erejét bizonyítja, hogy kb. negyven héten át befogad, táplál, és amikor eljön az idő elenged, hogy az új élettel ajándékozzon meg minket. A szülés egy meghatározó fordulópont az életünkben. Gyakorlatilag erre készülünk azóta, mióta megszülettünk. Aztán amikor pedig eljön az idő, a női test felkészülten várja a vajúdást, és ösztönösen elindítja a szülés folyamatát.

Nem véletlenül ez az egyik legnagyobb beavatása a nőnek. Ilyenkor szinte egy beszűkült tudatállapotban vagy, folytonos hullámzásban egyik fájástól a másikig, és minden erődre szükséged van, hogy világra hozd kisbabádat.

Ez az az erő melyet én Őserőnek hívok. Ez ébred fel a szülés folyamán, és tudod, hogy mindenre képes vagy. Ez az erő lehet a forrásélményed életed nehezebb időszakaidban.

De csak lehetne, mert sok nő egyszerűen fél a szüléstől, és attól, hogy nem tudja világra hozni gyermekét. A félelemkör már a párkapcsolat megtalálásánál elindul. Ha ez végre sikerül, jön a következő lépcsőfok. Mikor esem teherbe? Nyomás a környezettől, szülőktől, és néha abszurd elvárások önmagunktól. Teljes kétségbe esés, ha a fogamzás nem azonnal jön létre.

Aztán ha várandósak leszünk, akkor azonnal elkezdünk azon aggódni, nehogy elvetéljünk. Majd ha kihordjuk a babánkat, akkor azon aggódunk, mennyi van még hátra, miért nem született meg még a baba… és amikor eljön a szülés ideje, akkor elkezdünk félni. Aztán jön a modern megoldás a fájdalomcsillapító, esetleg a programozott császár. Érzed ezt a nagyon csúnya félelemkört? E miatt nem látod és érzed ennek a folyamatnak a szépségét.

Pedig régen a nők, amikor felkészültek az anyaságra, behívták testükbe a lélek energiáját. Vannak olyan népcsoportok, akik a születést eleve innen datálják.

Ezt te ma is megteheted, és elmondhatod jövendőbeli babádnak, hogy mennyire várjátok, és hogy kész vagy az ő befogadására. Ez egyfajta lelki ráhangolódás a babára és az anyaságra is. Amíg pedig méhed otthont ad a gyermekednek van időd arra, hogy átlényegülj felkészülj a szülésre. Sajnos sok jóakaró rémtörténetekkel traktál a szülést illetőleg. Ezeket zárd ki az életedből, mert nincs szükség rájuk. A szülés egy szentséges, szépséges, és bizony nem túl könnyű folyamat.

Régen amikor a nő elkezdett vajúdni, az asszonyok köré gyűltek, és segítették őt. Volt, aki énekelt, aki masszírozta, vagy a fájdalom csillapítás miatt főzetet főzött neki. Nem volt egyedül. A nők végig kísérték a folyamatot bármeddig is tartott.

Aztán pedig, ha eljött az idő téglákon állva szült az anya. Ketten tartották, egy másik nőtársa pedig a picit kapta el. Együtt örültek az új életnek, és a gyermekágyban gondoskodtak róla és a gyermekéről is. Ma ettől elég messze vagyunk, de lehetőségeink azért akadnak. Csak tudnod kell mi jó neked, mit szeretnél, és hogyan akarsz szülni.

Képzett dúlák, vagy akár barátnők (de mindenképp olyan legyen aki szült már) a párod, vagy édesanyád, sokat segíthetnek a szülésnél. Mindegy, hogy állva, fekve, labdán ülve, vagy akár vízben szülsz, csak azért tedd, mert neked így a legjobb. Ma már van azért választási lehetőségünk a szülést illetőleg, de sajnos van még hova fejlődni ezen a téren Magyarországnak. Az azonban biztos, hogy ha egészséges vagy, komplikációmentes a várandóság időszaka, meg fogod tudni szülni a babádat.

Mert így vagyunk kitalálva, és a természet segít, de ehhez az is kell, hogy tisztába legyél magaddal és használd az őserődet. Ez az az erő melyet minden Nő magában hordoz, Te is! Aki pedig már szült, tudja, hogy minden fájdalom elmúlik amikor életet adsz gyermekednek. Az első hang ahogy felsír gyönyörű zene füleidnek, és amikor először meglátod, érzed pihegését, sírás fojtogat a boldogságtól. Ő a leggyönyörűbb, és legtökéletesebb baba a földön, aki egy új világot nyit meg számodra!

Fotó: Sandra Seitamaa Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük