An'anasha Molnár Erika honlapja

Szeretkezéstől a tantráig

Mindig is érdekelt a tantra, mióta csak az eszemet tudom. Számomra a misztériumot, a titkos tanokat jelentette. Éreztem, hogy a szexualitás kiteljesedése lehet, de túl sok szakirodalom nem állt rendelkezésre 15-20 évvel ezelőtt. Ha ráakadtam valamiféle könyvre, akkor rögtön elolvastam, de valahogy mindig azt éreztem, hogy én nem ezt keresem, valami másnak is kell lennie még ebben a tantrában. Emlékszem, amikor először olvastam arról, hogy a tantrikus szeretkezésben nem szükségszerű az orgazmus, én azonnal félre dobtam a könyvet. Azt mondtam, nem kell nekem ez a tantra, ha nincs orgazmus.

Mára már természetesen sok mindent megtapasztaltam, és rájöttem, hogy a tantra, mint ahogy a neve is jelzi, kiterjesztést jelent. Ezáltal pedig végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg. Mindig újabb és újabb dolgokat tudok általa megtapasztalni. Valóban van az a szint, amikor nem vágysz a kielégülésre, mert sokkal nagyobb egységet élsz meg, magasabb rezgésben, mint maga az orgazmus.

Az orgazmus a szexusban lehet egyfajta kisülés, energia, és feszültség levezetés, de ezt meg lehet másképp is élni. Ehhez azonban egy fejlődési utat kell bejárni. A gyökércsakrás szexet egyfajta alapnak tartom, mely kiindulása lehet a szexus finomodásának. Ha érzelmileg nyitott vagy, előbb-utóbb vad vágyak kioltásnál már többet szeretnél. Finom érintéseket, simogatásokat, melyek intimebbé, varázslatosabbá teszik az együttlétet. Ha pedig szívcsakrán keresztül tudsz kapcsolódni a párodhoz, már az előszobájában van a tantra titkainak felfedezésében. Erről írok a Szerelem című versemben is.

A régi írások és a tantrikus azt mondják, üljetek le egymással szemben, meditáljatok, majd a szív szeretetével kezdjétek el áramoltatni az energiát. Ezek jó instrukciók, de olyanoknak, akik spirituálisak, és tényleg fel akarják fedezni a tantra, a szeretet mélyebb bugyrait.

Viszont sokszor azt lehet hallani, hogy a férfi ugyan nyitott, de attól már befeszül, ha törökülésbe kell leülnie a párjával szemben, és idétlen dolgokat művelni. Neki ez nem a szeretkezést jelenti, hanem valami hókuszpókuszt, és valószínűleg nem is fog tudni vele azonosulni. Aminek egyenes következménye, hogy kudarcba fullad a próbálkozás.

Én azt szoktam javasolni, hogy szépen, finom, kicsit „hátulról jövősen” is meg lehet közelíteni ezt a dolgot. Említheted a párodnak, hogy vigyetek bele a szeretkezésbe valami újat, de sokszor ezt sem tartom fontosnak.

Elég, ha te, a Nő irányítasz, ugyanis azt el kell, hogy mondjam, a tantrát főként a nő tanítja. Pont a befogadása, az érzékenysége, az érzelmessége miatt. Másrészt pedig sokunkban mélyen, sejtszinten ott van a tudás, amire egyszerűen csak emlékeznünk kell.

Tehát a szeretkezés során elég, ha csak lelassítod a párod. Több időt, érintést, figyelmet vigyél bele az előjátékba, és az érintésbe valóban menj bele. Párod lássa, hogy mennyire jó neked, élvezd a pillanatot, és ez legyen kölcsönös.

Aztán ha eljön a behatolás ideje, akkor nagyon lassan, milliméterről milliméterre, lágyan, érzékien tegyétek azt. Utána pedig kérd meg a párod, hogy ne mozogjon, csak maradjon benned. Legyetek a pillanatban. Fogadd be őt teljesen, és ha ezt megérzi a férfi, akkor még jobban kíván, még jobban áramlanak az energiák. Nem lesz gond a merevedéssel sem. Ez ugyanis a férfi legnagyobb rémálma, ha nem mozog, akkor férfiassága sem lesz olyan, mint amilyennek lennie kellene. Pedig pont az ellenkezője történik.

Az, amikor egymásban, teljes be és elfogadásban vagytok a legcsodálatosabb élmény. A nőknek is lehet egy nagy felismerés, hogy nem feltétlenül az a jó nekünk, ha gyorsan, erővel történik a szexus. Jobb ha órákig egymásba feledkezve, alig mozdulva élitek meg a mennyek országát.

Aztán ezt még fokozhatod azzal, hogy figyeled párod légzését, és úgy lélegzel, ahogy ő. Erre azonban már ösztönösen is sor kerülhet, anélkül, hogy irányítanál… aztán pedig a szemkontaktus. Egy ilyen intim együttlét alkalmával ez is automatikus létrejön. Ha együtt lélegzel a másikkal, és elveszel a szemében, a szíved is nyílik, és az energiák elkezdenek áramlani. Önmagadat láthatod meg párod szemében, és elkezdőik egy ősi kapcsolódás, mely az energia körkörös áramlásában nyilvánul meg. Párod kiáramló szexuális energiáját szent kelyheden keresztül befogadod, és felvezeted a szívedbe. Majd a szívcsakrán keresztül visszaáramoltatod a férfinak. Ezáltal ő is megnyílik érzelmileg, és a szívcsakrája is, és ezt az érzelmi energiát viszi le párod a saját szakrális terébe. Melyet te megint befogadsz isteni részedbe. Így indul meg az áramlás nő és férfi között. Így találkozik a befogadó hold, a kiáramló nappal.

Érdekes az a felismerés is a tantrában, hogy az orgazmus, mint cél, nem lesz fontos. Az együttlét, az egyesülés, az egységgé válás mindent felülír. Ez lesz a fontos, nem pedig az, hogy kielégülj.

Természetesen ennek sincs akadálya, és biztos lehetsz benne, ezt az élményt is másképp fogod megélni.

Persze nem biztos, hogy rögtön végig tudjátok csinálni, de mindig a fokozatosság a lényeg, és kísérletezés fontos.

Van egy olyan mondás, hogy „a Nő olyan, mint a hangszer: Tanulj meg rajta játszani, és a legszebb hangokkal ajándékoz meg” Én ezt azzal egészíteném ki, hogy hagyd, engedd, és tanítsd a férfit, hogy aztán a legszebb akkordokkal tudd őt, és magadat is megajándékozni.

Fotó: Conscious design Unsplash

2 válasz

 1. Szia!
  Nemrég jártam egy intenzív tantra hétvégén. Huhh, így összefoglalva. Ott ismeretlenül a férfiak és nők azt gyakorolták, hogy ellentétes ritmusban vegyenek 4 ütemű légzést. (Mikor a nő belélegez, akkor a ffi kilélegez.) Később a légzéshez párosítottunk szeretet áramoltatást és állva és törökülésben (ffi ölében a nő) is próbáltuk a gyakorlatokat. Több nő és az egyik férfi is túl intimnek találta az ilyen szoros testi közelséget másokkal, noha számítani lehetett erre. Azt tanultuk, hogy nő az irányító, hozzá alkalmazkodik a férfi és a masszázsnál a nő ad először.
  Kívánom a nyitottságot az újdonságokra és a lelassulást, hogy legyen idő egymásra és szeretni a másikat teljes odaadással.

  1. Kedves Szilvi, örülök, hogy végül találtál tanfolyamot, és hogy jó élményekkel távoztál. A tantrát sokféleképpen értelmezik ma a világban. Az én olvasatomban mindenképp érzelmek szükségesek ennek gyakorlásához, mert sokan lelkileg sérültek, mély családi sebeik vannak, olykor abuzáltak. Többeknél még az érintés is probléma, nem hogy az, hogy ismeretlen emberek ölébe üljenek, és szeretetet tudjanak áramoltatni. Vajon hányan tudnak a mai világban idegeneknek tiszta szeretetet adni?
   Nálam épp ezért fontos az érzelmi kötődés, ami biztonságot ad, ami véd, óv, és megtart. Mert ebben az energiában jobban megszületik a mély kapcsolódást, a nő és férfi kiteljesedése szívvirágaik kapcsolódása által, melyet a nő irányít.
   Gyönyörű amit írsz, lelassulás, figyelni, időt fordítani egymásra, szeretni odaadással. Ez nemcsak a tantra alapja, hanem egész éltünké is az kéne hogy legyen.
   Kívánom hogy fedezd fel a saját tantrádat, mert hidd el, amint lesz valaki akivel tudsz szívből kapcsolódni, önálló életre kel benned az, amit tanultál. Kitágul a világ és megtapasztalod a mélység szépségét, és a magasság csodáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük